Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ ΜΑΣ ΜΕΛΗΜΑ.
Σας ενημερώνουμε πως το ξενοδοχείο μας τηρεί και εφαρμόζει πιστά τα υγειονομικά μέτρα σύμφωνα με τους κανονισμούς των υγειονομικών πρωτοκόλων. Παρακάτω παραθέτουμε αναλυτικά τα μέτρα αυτά.

ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

Α)Τήρηση αρχείο καταλύματος προσωπικού και πελατών ώστε να καθίσταται δυνατή η επικοινωνία με τ.ις στενές επαφές τυχόν κρούσματος covid-19.
Β)Ενημέρωση πελατών ότι τηρείται αρχείο για λόγους προστασίας της δημόσια υγείας
Γ)Ενημέρωση και καταγραφή βιβλίου συμβάντων και υπηρεσιών

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

Α)Η υπηρεσία υποδοχής τηρεί τα βασικά μέτρα αποφυγής μετάδοσης του κορωνοιού.
Β)Εξοπλισμός (medical kit) για την περίπτωση εμφάνισης περιστατικού.
Γ)Αντισηπτικό για χρήση από τον πελάτη
Δ)Τακτική απολύμανση των επιφανειών της υποδοχής
Ε)Κατάλληλη χωροταξική διαμόρφωση reception και αίθουσας αναμονής/πρωινού.Αποφυγή συνωστισμού κατά το check in /out.Aπολύμανση κλειδιων.
Ζ)Διεύρηνση διάρκειας check out(11:00πμ) και check in (3.00μμ) μεταξύ των διαμονών.
H)Aπαγόρευση εισόδου σε μη διαμένοντες.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΡΟΦΟΥ

Α)Τήρηση προγράμματος καθαρισμού και απολύμανσης σύμφωνα με την εγκύκλειο του Υπουργίου Υγείας.Εφαρμογή οδηγιών καθαρισμού σε περίπτωση εμφάνισηςκρούσματος
Β)Διεξοδικός καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων(πόμολα,κομβία ανελκυστήρων)και αερισμός δωματίωνκατά τις ώρες που μεσολαβούν μεταξύ διαμονών.Μη συχνός καθαρισμός δωματίου παρά μόνο κατοπιν αιτήματος πελάτου.Καταργηση καθημερινής αλαγής ιματισμού.Σχολαστικό καθάρισμα-απολύμανση δωματιου μετά το check-out.
Γ)Εξοπλισμός προσωπικού με Μ.Α.Π κατά την διαλογή ακάθαρτων λινών.Τοποθέτηση χρησιμοποιημενών ειδών σε κλειστούς σάκους και απολύμανση αυτών μετα την χρήση τους.Πλύσιμο κλινοσκεπασμάτων και πετσετών σε ζεστούς κύκλους άνω των 70 βαθμών.Διατήρηση καθαρών ειδών ιματισμού σε καλή και καθαρή κατασταση.
Δ)Καθαρισμός υφασμάτινων επιφανειών με συσκευή ατμού άνω των 70 βαθμών

Υπηρεσία ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Α)Τήρηση HACCP.Παραλαβή εμπορευμάτων με χρήση Μ.Α.Π
Β)Τήρηση αποστάσεων μεταξύ των εργαζομένων σε κουζίνα .Απαγόρευση εισόδου στην κουζίνα στους μη έχοντες εργασία.Το προσωπικό λαμβάνει τα μετρά αποφυγής μετάδοσης του κορωνοιού.

Α)Οι οσμοπαγίδες(σιφώνια) λειτουργούν σωστά και συνεχώς.

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

Α)Πιστοποίση καλής λειτουργίας και σέρβις κλιματισμου δωματίων και λοιπών χώρων.
Β) Μέριμνα για τον συστηματικό φυσικό αερισμό του χώρου μέσω ανοιγμάτων (παράθυρα, εξωτερικές θύρες)

ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ

Α)Συχνή καθαριότητα ανελκυστήρων
Β)Σήμανση για υπενθύμηση στους πελάτες να τηρούν αποστάσεις.
Γ)Τοποθετημένα αντισυπτικά σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους.
Δ)Πιστοποιημένο σήμα health first πως το ξενοδοχείο λειτουργεί σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα.

Διαχείριση ύποπτου κρούσματος COVID-19

Εάν ένας επισκέπτης παρουσιάσει συμπτώματα συμβατά με την λοίμωξη COVID-
19, εφαρμόζονται τα παρακάτω:
1. Καλείται ο ιατρός με τον οποίο συνεργάζεται το τουριστικό κατάλυμα για αξιολόγηση του περιστατικού.
2. Αν ο ασθενής έχει επείγουσα ανάγκη νοσηλείας, παρουσιάζει σοβαρή κλινική εικόνα, διακομίζεται προς την οικεία μονάδα υγείας, ως ύποπτο κρούσμα COVID-19. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει δυνατότητα διαχείρισης περιστατικού COVID-19 από τις υγειονομικές υποδομές της περιοχής πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για μεταφορά του ασθενή (ΕΚΑΒ, πλωτό ασθενοφόρο, αεροδιακομιδή) στην πλησιέστερη μονάδα υγείας όπου μπορεί να το διαχειριστεί.
3. Αν ο ασθενής εμφανίζει ήπια κλινική εικόνα, λαμβάνεται από τον ιατρό δείγμα για εργαστηριακή επιβεβαίωση COVID.
4. Εφόσον το περιστατικό αξιολογείται ως πιθανό COVID-19 από τον εξετάζοντα ιατρό, ο υγειονομικός υπεύθυνος του ξενοδοχείου επικοινωνεί ΑΜΕΣΑ με τον ΕΟΔΥ στα τηλέφωνα 210 5212054 ή τον ειδικό τετραψήφιο αριθμό 1135 (όλο το 24ωρο), για δήλωση του ύποπτου κρούσματος και οδηγίες αντιμετώπισής του.
5. Ο ασθενής με ήπια κλινική εικόνα παραμένει στο δωμάτιό του, μέχρι τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων του εργαστηριακού ελέγχου.
6. Κατά την ως άνω αναμονή, αποφεύγεται η είσοδος προσωπικού στο δωμάτιο του ασθενούς, αν δεν υπάρχει σημαντικός λόγος. Αν παρουσιαστεί ανάγκη, ένα μέλος προσωπικού του καταλύματος συνιστάται να ασχολείται κατά αποκλειστικότητα με το πιθανό κρούσμα.
7. Ο ιατρός και το προσωπικό του ξενοδοχείου που θα εισέλθει στο δωμάτιο του ύποπτου η αργότερα επιβεβαιωμένου κρούσματος πρέπει να χρησιμοποιήσει μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) υψηλής προστασίας (μάσκες, γυαλιά, αδιάβροχες μιας χρήσης ρόμπες). Το ίδιο ισχύει και για το προσωπικό που θα ασχοληθεί με το καθαρισμό δωματίου ασθενή με COVID-19.